Ga direct naar uw vakgebied

 
type: cursus
niveau: vaardigheid
datum: 24 juni 2025 en
25 juni 2025
goed voor: 10 punten
ontvangst vanaf: 11.15 uur 24 juni 2025
starttijd: 12.00 uur 24 juni 2025
eindtijd: ca. 15.00 uur 25 juni 2025
locatie
  

Internationaal Zen Center Noorder Poort

Butenweg 1

8351 GC Wapserveen


routebeschrijving

spreker
drs. L.C.M. Franck

drs. L.C.M. Franck

Milie Franck is werkzaam in haar eigen praktijk als GZ-psycholoog, systeemtherapeut, coach overlegscheiding, EMDR-, en EFT- practitioner en werkt tevens voor Justitie bij de Penitentiaire instelling in Middelburg.
spreker
drs. J.A.M. Hendriks

drs. J.A.M. Hendriks

Annelies Hendriks is ontwikkelingspsycholoog, met bijzondere belangstelling voor gezinssysteem theorie, in samenhang met de ontwikkelingsstadia van kinderen. Zij is MfN-registermediator en bijzonder curator in IKO-zaken. Zij heeft haar praktijk in Leiderdorp.

Uitsluitend voor de rechterlijke macht

In het oog van de Orkaan - 2 daagse Vervolg- en verdiepingscursus

Begrijp uzelf beter

8
beoordeling
lees ervaringen

omschrijving

In het buitengewoon hectische werk van de rechterlijke macht draait het niet alleen om een balans tussen stress en bezieling (thema van ‘In het oog van de Orkaan’) maar zeker ook om de balans tussen verbinding en loslaten. Het bewust worden van de eigen wortels en wijze van gehecht zijn is behulpzaam bij het leren herkennen en omgaan met deze zaken bij cliënten;  het leren zien hoe afweer, schuldgevoelens en kwetsuren in uzelf werken geeft handvatten bij het waarnemen van destructieve emoties in cliënten en daarmee om kunnen gaan.

 

Tijdens deze tweedaagse vervolg-verdiepingscursus onderzoekt u

  • uw eigen gehechtheidsstijl, hoe verbinding in een gezin eruit kan zien (waarbij u kennis van gehechtheid bij volwassenen en gezinssystemen opdoet), 
  • de rol van (gezins)cultuur (waarbij we stilstaan bij familieverhalen), 
  • wat in de balans tussen uw werk en uw privéleven zorgt voor afweer en schuldgevoel (waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis van onder meer Ingeborg Bosch (PRI) en Jan Geurtz (Destructieve emoties) en 
  • hoe u met steun van zelfcompassie (waarbij we de theorie van Kristin Neff benutten) weerbaarder en meer buigzaam in werk-leven kunt staan en uw cliënten beter begrijpen.

 

Ook bij deze training worden naast theoretische verkenningen, niet alleen veel oefeningen aangeboden, maar nadrukkelijk wordt weer de rust en stilte in uzelf ‘geactiveerd’ door het zwijgzame avondprogramma met yin yoga, meditatie en mindfulness oefeningen.

 

Voor iedereen die graag op een vriendelijke en veilige manier, meer van zichzelf wenst te begrijpen en daardoor met meer plezier en compassie haar/ zijn cliënten tegemoet kan treden.
Investeer daarom op deze bijzondere locatie tijd in uzelf.

 

Deze tweedaagse training is een vervolg op de cursus ‘In het oog van de Orkaan’. Het verdient aanbeveling om deze cursus éérst te volgen. 


Over de locatie

We houden deze cursus heel bewust op de unieke Internationale Zen Centrum locatie in Drenthe. De locatie, uw eenvoudige kamer en het vegetarische eten maken onderdeel uit van de cursus. Hier vindt u rust, ruimte en stilte die wij voorwaardelijk achten voor een optimaal cursusresultaat.   

doelgroep

Leden rechterlijke macht

prijs

Het inschrijfgeld bedraagt € 1095,- per persoon (excl. btw).
In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

Tevens zijn inbegrepen de lunch op de eerste dag, het avondeten, een overnachting in een eenvoudige kamer (wel met eigen toilet/douche), het ontbijt en de afsluitende warme lunch. De maaltijden worden conform de Zen uitgangspunten vegetarisch bereid.

De stilte van en de ruimte om de locatie is bij uitstek geschikt om door de oefeningen zicht te krijgen op uw bezieling voor uw vak en te ervaren hoe uzelf rust en evenwicht kunt realiseren en behouden.

punten

Deze cursus biedt 10 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 10 vaardigheidspunten.