6
 
type: dag
niveau: verdieping
datum: 6 juni 2019
goed voor: 6 punten
ontvangst vanaf: 09.30 uur
starttijd: 10.00 uur
eindtijd: ca. 17.15 uur
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

spreker

mr. F. van der Kamp

Frits van der Kamp is fiscaal juridisch adviseur familievermogensrecht en houdt een eigen adviespraktijk, met een bijzondere focus op de echtscheidingsfiscaliteit. Als fiscaal jurist heeft hij meer dan 20 jaar ruime ervaring met de advisering aan (adviseurs van) vermogende particulieren en ondernemers. Mede vanwege een achtergrond in zowel het civiele recht als ook het fiscale recht, gaat zijn bijzondere interesse uit naar het snijvlak tussen deze beide rechtsgebieden. Frits treedt regelmatig op als spreker voor seminars en congressen en doceert ruim 18 jaar aan vele zowel binnenlandse als buitenlandse (postacademische en master) opleidingsinstituten als gecertificeerd docent voor onder meer fiscalisten, registeraccountants, echtscheidingsadvocaten, notariaat en mediators. Als gastonderzoeker is hij verbonden aan de Tilburg University. Hij publiceert regelmatig en is verbonden als vaste medewerker aan het Vakblad Financiële Planning.
mr. F. van der Kamp

Fiscaal juridische structurering bij echtscheiding voor het notariaat

programma

6 juni 2019


omschrijving

In deze cursus speciaal voor het notariaat krijgt u op een aantal onderwerpen een verdieping dan wel eenvoudige aanvulling waarmee in de praktijk voor cliënten voordeliger posities kunt bewerkstelligen.


Notariële toepassingsmogelijkheden:

In het programma wordt bij ieder onderdeel nadrukkelijk ingegaan op de notariële toepassingsmogelijkheden. Dat kan bijvoorbeeld betreffen het aangaan of wijzigen van huwelijkse voorwaarden, dan wel juist het creëren van een beperktere of meeromvattende “gemeenschap”, dan wel huwelijksrelatie.

 

Welke onderwerpen komen daarbij met name aan de orde?

  1. Op welke wijze kunt u “voordelig” gebruik maken van het fiscaal partnerschap?
  2. Welke opties hebben scheidende partijen om in het jaar van beëindiging van het fiscaal partnerschap toch nog “vrij te mogen toerekenen”, zodat er “meer over blijft”
  3. Op welke wijze kun je fiscaal versneld “partner af” geraken, of juist “partnerschap verlengen”?
  4. Hoe wordt overdrachtsbelasting bij scheiding voorkomen? Wat zijn daarbij wel en niet te adviseren opties?
  5. Hoe kunt u gebruik maken van “beperkte gemeenschappen”, dan wel “scheve gemeenschappen” om naast overdrachtsbelasting “schenkingen” te voorkomen?
  6. Hoe kunt u met behulp van huwelijkse voorwaarden het overgangsrecht voor “bestaande eigen woningschulden” optimaliseren?
  7. Hoe kan de alimentatie structuur geoptimaliseerd worden in nationaal en internationaal verband?
  8. Op welke wijze is een rechtskeuze terzake van het huwelijksvermogensrecht fiscaal te optimaliseren? Waarom werkt de natuurlijke verbintenis fiscaal veel minder makkelijk dan juridisch?

 

Kortom: u verlaat deze dag met een schat aan praktisch toepasbare adviesinformatie!

 

Leerdoel:

Na afloop van deze cursus kunt u uw cliënt - door kennis van meer minder vaak voorkomende mogelijkheden - nog beter adviseren!


doelgroep

Notarissen
(Kandidaat-)notarissen

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 510,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

punten

Deze cursus biedt 6 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 6 juridische punten.
KNB
Aan deze cursus zijn ook 6 KNB punten toegekend