Ga direct naar uw vakgebied

4
 
type: middag
niveau: verdieping
datum: 16 november 2023
goed voor: 4 punten
ontvangst vanaf: 13.00 uur
starttijd: 13.30 uur
eindtijd: ca. 17.45 uur
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

spreker
mr. F.H. van der Kamp

mr. F.H. van der Kamp

Frits van der Kamp is fiscaal jurist familievermogensrecht. Tevens is hij docent vFAS specialisatieopleiding, PAO Belastingwetenschap (PAOB), RB, KNB, FBN, Estate planning expert, Masteropleiding MFP (Erasmusuniversiteit), Tilburg University. En auteur van diverse fiscale juridische tijdschriften.

Ook online te volgen

Verdiepingscursus Belastingrecht voor de familieadvocaat

De fiscale (en juridische) hoofdlijnen

Op locatie
of online te volgen

programma

16 november 2023


omschrijving

Ook in 2023 zijn er weer belastingwijzigingen, is er volop fiscale én civiele jurisprudentie, mede van belang voor het huwelijksvermogensrecht! 'De Hoge Raad spreekt' inzake de belangrijke latenties in het huwelijksvermogensrecht én erfrecht.


De verdiepingscursus begint met een beknopte introductie van het fiscale stelsel om goed in- en overzicht te (kunnen) hebben/houden over de structuur van de inkomstenbelasting (en aanvullende fiscale wetgeving).


In deze cursus neemt de docent u vervolgens verder mee door de fiscale (en juridische) hoofdlijnen in het familierecht, voorzien van belangrijke wenken voor uw praktijk; dit alles up to date en mede aan de hand van (korte) casuïstiek.


NB:
Alle te behandelen onderwerpen zijn toegespitst en toegepast op de scheiding met korte casusposities uit de praktijk én belastinglatenties (bijvoorbeeld voor de B.V. van de DGA)


U kunt de cursus ook online volgen
Via de chat kunt u vragen stellen. Deze zullen direct voor u gesteld worden aan de docent, zodat deze ook tijdens de cursus beantwoord worden.  

Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.

 

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators

prijs

Het inschrijfgeld bedraagt € 395,- per persoon (excl. btw).
In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfgeld eveneens € 395,- per persoon (excl. btw).
Mocht u naar de locatie kunnen komen, dan stellen wij en met name de sprekers dat zeer op prijs. De ervaring leert dat dit de interactie tijdens de cursus ten goede komt.
Uiteraard blijft het mogelijk tot 48 uur van tevoren, alsnog te wisselen van fysiek naar online, mocht het nodig zijn.

punten

Deze cursus biedt 4 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 4 juridische punten.
KNB
Aan deze cursus zijn ook 4 KNB punten toegekend

Online deelname

Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten.
Aan het eind van de online cursus volgt een toets voor de advocaten. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.