Ga direct naar uw vakgebied

6
 
type: dag
niveau: verdieping
datum: 7 december 2021
goed voor: 6 punten
ontvangst vanaf: 09.30 uur
starttijd: 10.00 uur
eindtijd: ca. 17.15 uur
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

spreker
mr. A.N. Labohm

mr. A.N. Labohm

Alexander Labohm is Senior Raadsheer bij het Hof Den Haag. Hij heeft vele publicaties op zijn naam staan, m.n. op het gebied van het personen- en familierecht.
spreker
mr. dr. M.L.C.C. Lückers

mr. dr. M.L.C.C. Lückers

Myriam Lückers is AG bij de Hoge Raad. Voorheen was zij senior-raadsheer bij het Hof Den Haag en voorzitter Team strafrecht, voorzitter Team Familierecht, rechter bij de rechtbank Rotterdam (sector straf) en kinderrechter. Zij heeft veel publicaties op haar naam staan op het gebied van het jeugdstrafrecht en familierecht. Tevens lid van de EB redactie.

Ook online te volgen

Themadag Kinder- en partneralimentatie

Wat is er in de rechtspraktijk nu werkelijk veranderd?

Op locatie
of online te volgen
8,8
beoordeling
lees ervaringen

omschrijving

Alimentatie is maatschappelijk gezien een onderwerp dat de gemoederen bezighoudt.  Op 1 januari 2020 is de nieuwe Wet Herziening Partneralimentatie in werking getreden. 

Deze cursusdag behandelt  alle actuele zaken  rondom de kinder- en de partneralimentatie.   En natuurlijk wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de gevolgen van de   nieuwe wet herziening partneralimentatie  

In deze cursus gaan wij in op

  • de eerste praktijkproblemen met betrekking tot de Wet herziening partneralimentatie
  • de actuele rechtspraak op het gebied van kinderalimentatie
  • de actuele rechtspraak op het gebied van partneralimentatie.
  • alimentatie en de ondernemer.


Het vaststellen van partneralimentatie levert in de rechtspraktijk steeds problemen op. Werknemers worden steeds vaker ZZper`s, inkomens zijn niet meer een vast gegeven. Het vaststellen van de draagkracht van een ondernemer is een complexe aangelegenheid. Kasstromen zijn een nieuw begrip bij het alimentatie rekenen. De veranderingen in het alimentatierecht en -rekenen gaan snel. Op deze ontwikkelingen gaan wij in.

Daarnaast besteden we uiteraard ook aandacht aan relevante uitspraken rondom de kinderalimentatie en aan zaken als 'Wat zijn de effecten van studiefinanciering en welke eisen worden gesteld aan de vaststelling van de behoefte van de jongmeerderjarige'.

 

Kortom, een dag waarmee u  2021 helemaal up-to-date kunt beginnen!


    punten op aanvraag mogelijk.

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators
Notarissen
(Kandidaat-)notarissen
Leden rechterlijke macht

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 595,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en de catering zoals in het programma vermeld.


U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfbedrag € 555,- per persoon (excl. btw).
Wij bieden u hierbij aan dat u tot 48 uur voor aanvang van de cursus ook nog mag wisselen tussen een cursus op locatie of online deelname. Uiteraard mits er op de locatie plaats is.

punten

Deze cursus biedt 6 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 6 juridische punten.


Online deelname

Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt   voor de advocaten   een toets. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.