Ga direct naar uw vakgebied

6
 
type: cursus
niveau: verdieping
datum: 3 december 2021
goed voor: 6 punten
ontvangst vanaf: 09.30 uur
starttijd: 10.00 uur
eindtijd: ca. 17.15 uur
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

spreker
M.P.J. Bosmans

M.P.J. Bosmans

Marco Bosmans is Forensisch Adviseur en universitair docent Criminalistiek en Forensisch DNA aan de Universiteit van Maastricht.

Ook online te volgen

Praktijkcursus DNA voor de advocaat

Laatste ontwikkelingen en jurisprudentie

Op locatie
of online te volgen
8,6
beoordeling
lees ervaringen

programma

3 december 2021


Deelnemers over deze cursus
'Aanrader! Erg goed, prima uitleg door ervaren en kundig docent.'
- Strafrecht advocaat
'Ik was zo geïnteresseerd, dat ik geen moment op de tijd heb gelet'
- advocaat

omschrijving

DNA profielen, verkregen uit biologische sporen, maken vaak deel uit van de bewijsvoering in strafzaken. De steeds gevoeligere DNA-technieken maken het mogelijk om uit zeer kleine sporen een DNA- profiel te verkrijgen. Een aantal huidcellen is tegenwoordig al voldoende. De gevoeligheid van de techniek roept vaak vragen op omtrent de betrouwbaarheid van de DNA-profielen en de delictgerelateerdheid van de sporen.

 

Daarom is het belangrijk dat alle partijen in de rechtspraak voldoende op de hoogte zijn van de wijze waarop DNA-onderzoek (nu en in de nabije toekomst) wordt uitgevoerd, welke resultaten daarmee verkregen kunnen worden en hoe de verkregen resultaten geïnterpreteerd dienen te worden. Uit deze interpretatie volgt namelijk de bewijswaarde van het spoor.

 

Deze praktijkgerichte cursus biedt juristen de noodzakelijk handvatten om de resultaten en conclusies van forensisch DNA- onderzoek te kunnen doorgronden en kritische vragen te kunnen stellen over de bevindingen van DNA deskundigen. 

 

U kunt ook online deelnemen
Dan kunt u uw vragen via de chat stellen. Deze zullen direct voor u gesteld worden aan de docent, zodat deze ook tijdens de cursus beantwoord worden.
Mochten er echter te veel vragen zijn, dan zullen wij uw vragen achteraf aan de spreker voorleggen en u daarna beantwoorden.

Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.

 

Deze dag maakt ook deel uit van de  2-daagse Forensisch bewijs en DNA in de praktijk.

Heeft u belangstelling om ook een algemene introductie rondom Forensisch Bewijs te volgen, dan kunt u wellicht beter kiezen voor de aantrekkelijk geprijsde 2 daagse.

doelgroep

Advocaten

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 510,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.


U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfbedrag € 470,- per persoon (excl. btw).
Wij bieden u hierbij aan dat u tot 48 uur voor aanvang van de cursus ook nog mag wisselen tussen een cursus op locatie of online deelname. Uiteraard mits er op de locatie plaats is.

punten

Deze cursus biedt 6 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 6 juridische punten.

 

Online deelname

Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt een eindtoets voor advocaten. Dit is een eis vanuit de NOvA. U dient minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.