Online Octrooirechtcongres 2020
Inschrijven
Advocaten
Bedrijfsjuristen (academisch niveau)
Legal Counsels
Omschrijving
In de afgelopen jaren worden er naast complexe farma-octrooizaken ook steeds meer SEP / FRAND-zaken voor onze Haagse gerechten uitgevochten. Dat levert interessante rechtspraak op zowel het materiele octrooirecht als het procesrecht.
- Tijdens het octrooicongres zal deze rechtspraak uiteraard aan de orde worden gesteld, maar de sprekers zullen u ook vooruit laten kijken.
- Welke ontwikkelingen staan op stapel?
-
Zijn die ontwikkelingen wenselijk en hoe zou een en ander dan moete worden vormgegeven.
Zo wordt onze ‘eigen’ VRO procedure door toenemende omvang en de complexiteit van de octrooigeschillen regelmatig flink getest en de vraag laat zich stellen of het huidige procedure voor het versnelde regime nog voldoet. - Maar ook op het gebied van de waarheidsvinding binnen octrooiprocedure zijn er belangwekkende ontwikkelingen die de revue zullen passeren.
mr. S. Dack - advocaat en partner Hoyng Rokh Monegier, spreekt over Recht op verbod?
Het uitgangspunt in Nederland is dat als er sprake is van inbreuk op een geldig te achten octrooi, een inbreukverbod zal worden uitgesproken. De vraag rijst of er niet voor een genuanceerder aanpak dient te worden gekozen. De problematiek zal aan de hand van een aantal actuele voorbeelden worden besproken.
mr. drs. J.M.A. Krens - advocaat en partner TaylorWessing Amsterdam , behandelt Waarheidsvinding in octrooizaken
Het onderwerp is relevant omdat na bewijsbeslag vaak een uitvoerige discussie volgt over de inzage. In het kader daarvan is er een opkomst van zogenoemde “confidentiality clubs” te zien. De exacte regels omtrent “confidentiality clubs” zijn echter punt van discussie en moeten zich nog uitkristalliseren.
ir. B.W.H. Langenhuijsen
-
octrooigemachtigde en partner bij Patentwerk ‘s-Hertogenbosch
, bespreekt in zijn bijdrage
Voorrang: geven en nemen?
- Welke eisen stelt het EOB aan het overdragen van het recht van voorrang?
- Sluit de meest recente (inter)nationale rechtsspraak, waaronder de Haagse rechtsspraak, hierbij aan?
- Welke valkuilen komen hierbij om de hoek kijken en waar dient men op te letten bij het overdragen van prioriteitsrechten?
dr. E. Crabbe - octrooigemachtigde bij Brantsandpatents , geeft een presentatie getiteld Het spanningsveld tussen nieuwheid, inventiviteit, nawerkbaarheid en plausibiliteit met aandacht voor:
- Wanneer is een uitvinding plausibel?
- Hoe heeft dit een impact op de voorwaarde voor de nieuwheid, inventiviteit en de nawerkbaarheid van een octrooi(aanvraag)?
- Waar moet je als octrooigemachtigde mee rekening houden wanneer je een aanvraag voorbereidt.
mr. D.F. de Lange - advocaat en partner bij Brinkhof in Amsterdam , bespreekt in Versneld Regime in Octrooizaken 2.0 een aantal voorstellen voor modernisering en aanpassing.
Interactie via de chat
U kunt uw vragen via de chat stellen. Deze zullen zoveel mogelijk direct voor u gesteld worden aan de spreker.
Mochten er echter te veel vragen zijn, dan zullen wij uw vragen achteraf aan de spreker voorleggen en u daarna beantwoorden.
Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.
Zie ook
www.octrooirechtcongres.nl
Prijs
Het inschrijfgeld bedraagt € 375,- per persoon (excl. btw).
Punten
Deze cursus biedt 4 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 4 juridische punten.
Online deelname
Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten.Aan het eind van de online cursus volgt een toets voor de advocaten. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.
Programma
Locatie
|
Uw eigen kamer op kantoor of thuis |
Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief
En ontvang waardevolle inhoudelijke VAKnieuws updates en actuele cursusmogelijkheden direct in uw mailbox.
Schrijf u nu inReviews
Deelnemers over deze cursus