Ga direct naar uw vakgebied

5
 
type: webinar
niveau: specialisatie
datum: 26 november 2020
goed voor: 5 punten
ontvangst vanaf:
starttijd:
eindtijd: ca.
locatie

      

Uw eigen kamer op kantoor of thuis

Online Masterclass FRAND

De stand van zaken vanuit Nederlands, Duits en Engels perspectief

programma

omschrijving

Dit is de eerste FRAND-masterclass in Nederland met bijdragen vanuit de industrie, de wetenschap en de advocatenpraktijk uit binnen- en buitenland. Door de omstandigheden kunnen we deze alleen Online houden.

 

Tijdens deze masterclass wordt de stand van de huidige jurisprudentie besproken vanuit zowel het Nederlandse, Duitse en Engelse perspectief. Aan de orde komt hoe de rechtspraktijk vanuit deze verschillende nationale perspectieven tot oplossingen zou kunnen komen voor de problemen die spelen in elke SEP-zaak, waarin een FRAND-verweer wordt gevoerd. 

Na de arresten van het hof Den Haag van afgelopen jaar en de (aanstaande) uitspraak van de Supreme Court in Engeland in de Unwired Planet-zaak staat FRAND volop in de schijnwerpers.

 

We zien bovendien dat de rechtsregels door de verschillende nationale rechters anders worden uitgelegd. In dezelfde zaken tussen dezelfde partijen komen de rechters soms tot tegenovergestelde uitkomsten.

 

Deze (interactieve) masterclass is bedoeld voor juristen en octrooigemachtigden met ervaring op het gebied van octrooiprocedures en gaat uit van een basiskennisniveau van standaardisatie, SEP litigation en FRAND.

Met de toename van FRAND procedures in Nederland, is deze bijeenkomst daarom een must voor alle betrokkenen.


 

Praktisch
Als deelnemer kunt u uw vragen via de chat stellen. Deze zullen zoveel mogelijk direct tijdens de cursus beantwoord worden.
Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.

doelgroep

Advocaten
Bedrijfsjuristen en Legal Counsels
Octrooigemachtigden
Merken- en modellengemachtigden

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 555,- per persoon (excl. btw).

punten

Deze cursus biedt 5 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 5 juridische punten.

Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van het online congres volgt (voor advocaten) een eindtoets. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% juist te beantwoorden en gedurende het gehele online congres geregistreerd te staan.