Ga direct naar uw vakgebied

6
 
type: dag
niveau: verdieping
datum: 22 november 2022
goed voor: 6 punten
ontvangst vanaf:
starttijd:
eindtijd: ca.
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

Ook online te volgen

Nieuw IPR familierecht - Herziening Brussel II-bis per 1-8-2022

Op locatie
of online te volgen
8,9
beoordeling
lees ervaringen

programma

Deelnemers over deze cursus
'Hoog gekwalificeerde docenten'
- Advocaat deelnemer 2022
'Prettige en goede sfeer om iets te leren.'
'Perfecte Update'
- Advocaat deelnemer 2022

omschrijving

Op 1 augustus 2022 wordt de bestaande Europese Verordening Brussel II-bis vervangen door de nieuwe Europese Verordening Brussel II-ter. Deze nieuwe IPR-regeling heeft belangrijke gevolgen voor de Nederlandse familierechtpraktijk, in het kader van internationale echtscheidingen, gezag en omgang, kinderbescherming en internationale kinderontvoering.

 

Er zijn verschillende vragen waar familierechtadvocaten tegenaan zullen lopen.

  • Wat verandert er ten aanzien van internationale echtscheidingen?
  • Kunnen echtgenoten in een echtscheidingsconvenant of ouderschapsplan een bevoegde rechter aanwijzen en een rechtskeuze uitbrengen?
  • Kan een ouder bij de Nederlandse rechter een vordering tot terugverhuizen indienen, wanneer de andere ouder zonder toestemming met het kind is verhuisd naar het buitenland?
  • De nieuwe Verordening Brussel II-ter maakt de erkenning en tenuitvoerlegging van familierechtelijke beslissingen in andere EU-landen gemakkelijker. Maar wat betekent dat precies?
  • Kan een omgangsregeling vastgesteld door de Belgische rechter direct geëffectueerd worden in Nederland, zonder verlof van de Nederlandse rechter?


Deze praktijkcursus over de nieuwe Europese Verordening Brussel II-ter is een must voor familierechtadvocaten. Na het volgen van de cursus bent u weer helemaal bij. De cursus heeft een praktijkgerichte inslag en er is voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. De cursus wordt verzorgd door twee ervaren IPR-experts, die beiden werkzaam zijn in de rechterlijke macht: prof. mr. F. Ibili (raadsheer Hof Den Haag) en mr. dr. J.G. Knot (raadsheer Hof Arnhem-Leeuwarden). 

 

U kunt ook online deelnemen 
Dan kunt u uw vragen via de chat stellen. Deze zullen direct voor u gesteld worden aan de docent, zodat deze ook tijdens de cursus beantwoord worden.  

Mochten er echter te veel vragen zijn, dan zullen wij uw vragen achteraf aan de spreker voorleggen en u daarna beantwoorden.

Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators
Notarissen
(Kandidaat-)notarissen

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 595,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.


U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfbedrag € 555,- per persoon (excl. btw).
Wij bieden u hierbij aan dat u tot 48 uur voor aanvang van de cursus ook nog mag wisselen tussen een cursus op locatie of online deelname. Uiteraard mits er op de locatie plaats is.

punten

Deze cursus biedt 6 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 6 juridische punten.

 

Online deelname

Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt een toets voor de advocaten. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.