Ga direct naar uw vakgebied

5
 
type: dag
niveau: specialisatie
datum: 16 juni 2020
goed voor: 5 punten
ontvangst vanaf:
starttijd:
eindtijd: ca.
locatie
 

Novotel Convention Centre

Europaboulevard 10
1083 AD Amsterdam


routebeschrijving

Masterclass FRAND

De stand van zaken vanuit Nederlands, Duits en Engels perspectief

Op locatie
of online te volgen
ook te volgen in
Amsterdam
26-11-2020

programma

omschrijving

Dit is de eerste FRAND-masterclass in Nederland met bijdragen vanuit de industrie, de wetenschap en de advocatenpraktijk uit binnen- en buitenland.

 

Tijdens deze masterclass wordt de stand van de huidige jurisprudentie besproken vanuit zowel het Nederlandse, Duitse en Engelse perspectief. Aan de orde komt hoe de rechtspraktijk vanuit deze verschillende nationale perspectieven tot oplossingen zou kunnen komen voor de problemen die spelen in elke SEP-zaak, waarin een FRAND-verweer wordt gevoerd. 

Na de arresten van het hof Den Haag van afgelopen jaar en de (aanstaande) uitspraak van de Supreme Court in Engeland in de Unwired Planet-zaak staat FRAND volop in de schijnwerpers.

 

We zien bovendien dat de rechtsregels door de verschillende nationale rechters anders worden uitgelegd. In dezelfde zaken tussen dezelfde partijen komen de rechters soms tot tegenovergestelde uitkomsten.

 

Deze (interactieve) masterclass is bedoeld voor juristen en octrooigemachtigden met ervaring op het gebied van octrooiprocedures en gaat uit van een basiskennisniveau van standaardisatie, SEP litigation en FRAND.

Met de toename van FRAND procedures in Nederland, is deze bijeenkomst daarom een must voor alle betrokkenen.


Maximaal 20 deelnemers

U kunt ook online deelnemen
Dan kunt u uw vragen via de chat stellen. Deze zullen direct voor u gesteld worden aan de docent, zodat deze ook tijdens de cursus beantwoord worden.
Mochten er echter te veel vragen zijn, dan zullen wij uw vragen achteraf aan de spreker voorleggen en u daarna beantwoorden.

Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.

doelgroep

Advocaten
Bedrijfsjuristen en Legal Counsels
Octrooigemachtigden
Merken- en modellengemachtigden

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 595,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfbedrag € 555,- per persoon (excl. btw).

Wij bieden u hierbij aan dat u tot 14 dagen voor aanvang van de cursus ook nog mag wisselen tussen een cursus op locatie of online deelname. Uiteraard mits er op de locatie plaats is.

punten

Deze cursus biedt 5 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 5 juridische punten.

Online deelname: Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt een eindtoets. Dit is een eis vanuit de NOvA. Deze bestaat uit 10 vragen. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 6 vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.