Ga direct naar uw vakgebied

 
type: cursus
niveau: vaardigheid
datum: 1 juni 2023 en
2 juni 2023
goed voor: 10 punten
ontvangst vanaf: 11.15 uur 1 juni 2023
starttijd: 12.00 uur 1 juni 2023
eindtijd: ca. 15.00 uur 2 juni 2023
locatie
  

Internationaal Zen Center Noorder Poort  

Butenweg 1

8351 GC Wapserveen


routebeschrijving

spreker
drs. J.A.M. Hendriks

drs. J.A.M. Hendriks

Annelies Hendriks is ontwikkelingspsycholoog, met bijzondere belangstelling voor gezinssysteem theorie, in samenhang met de ontwikkelingsstadia van kinderen. Zij is MfN-registermediator, coach/kinderspecialist in overlegscheidingen en bijzonder curator. Zij heeft haar praktijk in Leiderdorp.
spreker
drs. L.C.M. Franck

drs. L.C.M. Franck

Milie Franck is werkzaam in haar eigen praktijk als GZ-psycholoog, systeemtherapeut, coach overlegscheiding, EMDR-, en EFT- practitioner en werkt tevens voor Justitie bij de Penitentiaire instelling in Middelburg.

In het oog van de Orkaan - 2 daagse Vervolg- en verdiepingscursus

Begrijp uzelf beter

9,2
beoordeling
lees ervaringen

programma

1 juni 2023

2 juni 2023

Deelnemers over deze cursus
'Een verrijking, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak! Harnas af, batterij opladen en met rugzak vol verhalen en goede tips weer terug naar de ‘echte’ wereld.'
- Advocaat-mediator
'Super vervolgcursus op top locatie!'
- Advocaat/mediator
'Thuiskomen en opnieuw een groot cadeau, dank Annelies en Milie!'
- advocaat
'Gun jezelf deze tijd ruimte en aandacht voor jezelf!'
- Advocaat
'Tot rust komen, maar je pijnpunten leren erkennen en een plaats geven.'
- Deelnemer januari 2018

omschrijving

In het buitengewoon hectische werk van advocaat/ jurist/ mediator draait het niet alleen om een balans tussen stress en bezieling (thema van ‘In het oog van de Orkaan’) maar zeker ook om de balans tussen verbinding en loslaten. Het bewust worden van de eigen wortels en wijze van gehecht zijn is behulpzaam bij het leren herkennen en omgaan met deze zaken bij cliënten;  het leren zien hoe afweer, schuldgevoelens en kwetsuren in uzelf werken geeft handvatten bij het waarnemen van destructieve emoties in cliënten en daarmee om kunnen gaan.

 

Tijdens deze tweedaagse vervolg-verdiepingscursus onderzoekt u uw eigen gehechtheidsstijl, hoe verbinding in een gezin eruit kan zien (waarbij u kennis van gehechtheid bij volwassenen en gezinssystemen opdoet), de rol van (gezins)cultuur (waarbij we stilstaan bij familieverhalen), wat in de balans tussen uw werk en uw privéleven zorgt voor afweer en schuldgevoel (waarbij gebruik wordt gemaakt van de kennis van onder meer Ingeborg Bosch (PRI) en Jan Geurtz (Destructieve emoties) en hoe u met steun van zelfcompassie (waarbij we de theorie van Kristin Neff benutten) weerbaarder en meer buigzaam in werk-leven kunt staan en uw cliënten beter begrijpen.

 

Ook bij deze training worden naast theoretische verkenningen, niet alleen veel oefeningen aangeboden, maar nadrukkelijk wordt weer de rust en stilte in uzelf ‘geactiveerd’ door het zwijgzame avondprogramma met yin yoga, meditatie en mindfulness oefeningen.

 

Voor iedereen die graag op een vriendelijke en veilige manier, meer van zichzelf wenst te begrijpen en daardoor met meer plezier en compassie haar/ zijn cliënten tegemoet kan treden.
Investeer daarom op deze bijzondere locatie tijd in uzelf.

 

Over de locatie

We houden deze cursus heel bewust op de unieke Internationale Zen Centrum locatie in Drenthe. De locatie, uw eenvoudige kamer en het vegetarische eten maken onderdeel uit van de cursus. Hier vindt u rust, ruimte en stilte die wij voorwaardelijk achten voor een optimaal cursusresultaat.   

doelgroep

Advocaten-mediators
Advocaten

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 995,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs zijn inbegrepen de lunch op de eerste dag, het avondeten, een overnachting in een eenvoudige kamer (wel met eigen toilet/douche), het ontbijt en de afsluitende warme lunch. De maaltijden worden conform de Zen uitgangspunten vegetarisch bereid. De stilte van en de ruimte om de locatie is bij uitstek geschikt om door de oefeningen zicht te krijgen op uw bezieling voor uw vak en te ervaren hoe uzelf rust en evenwicht kunt realiseren en behouden.

punten

Deze cursus biedt 10 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 10 vaardigheidspunten.
MfN
Aan deze cursus zijn ook 10 MfN punten toegekend