Ga direct naar uw vakgebied

4
 
type: cursus
niveau: verdieping
datum: 9 november 2023
goed voor: 4 punten
ontvangst vanaf: 13.00 uur
starttijd: 13.30 uur
eindtijd: ca. 17.45 uur
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

spreker
prof. mr. T. Mellema-Kranenburg

prof. mr. T. Mellema-Kranenburg

Tea Mellema is partner bij Verhees Notarissen. Zij is gespecialiseerd in het adviseren bij gecompliceerde familievermogensrechtelijke verhoudingen, zoals huwelijksvoorwaarden en nalatenschappen. Daarnaast is zij hoogleraar familievermogensrecht aan de Universiteit Leiden.

Ook online te volgen

Huwelijksvoorwaarden

Na 1-1-2018

Op locatie
of online te volgen
8,0
beoordeling
lees ervaringen

programma

9 november 2023


Deelnemers over deze cursus
'Goede cursus, veel geleerd!'
'Fijn dat er een mix was van notarissen en advocaten.'

omschrijving

De invoering van de nieuwe beperkte gemeenschap van goederen heeft invloed op het maken van huwelijkse voorwaarden. Voor een beperkt aantal gevallen zal huwelijkse voorwaarden niet meer nodig zijn. Daar staat tegenover dat er een grote categorie personen zal zijn die juist wel huwelijkse voorwaarden wil maken.


In deze cursus zal de inhoud van de huwelijkse voorwaarden (met aandacht voor de considerans) en de techniek van het maken van de huwelijkse voorwaarden besproken worden. Met welke wijzigingen hebben we te maken? Met name zal ook aandacht besteed worden aan de huwelijkse voorwaarden van de ondernemer.


U kunt ook online deelnemen 

Dan kunt u uw vragen via de chat stellen. Deze zullen direct voor u gesteld worden aan de docent, zodat deze ook tijdens de cursus beantwoord worden. 
Mochten er echter te veel vragen zijn, dan zullen wij uw vragen achteraf aan de spreker voorleggen en u daarna beantwoorden.


doelgroep

(Kandidaat-)notarissen
Notarissen
Advocaten
Advocaten-mediators

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 340,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.


U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfbedrag € 320,- per persoon (excl. btw).
Wij bieden u hierbij aan dat u tot 48 uur voor aanvang van de cursus ook nog mag wisselen tussen een cursus op locatie of online deelname. Uiteraard mits er op de locatie plaats is.

punten

Deze cursus biedt 4 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 4 juridische punten.
KNB
Aan deze cursus zijn ook 4 KNB punten toegekend

 

Online deelname

Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt een toets voor de advocaten. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.