Ga direct naar uw vakgebied

6
 
type: dag
niveau: verdieping
datum: 16 september 2021
goed voor: 6 punten
ontvangst vanaf:
starttijd:
eindtijd: ca.
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

Herstelrecht en Mediation voor de straf- en slachtofferadvocaat

Mogelijkheden, ontwikkelingen, jurisprudentie en werkwijze

programma

omschrijving

Mediation in Strafzaken en herstelrecht in bredere zin heeft de afgelopen jaren een hoge vlucht genomen. Op 8 januari 2020 is er een brief met daarin vervat het nieuwe Beleidskader Herstelrechtvoorzieningen door het Ministerie aan de Tweede Kamer gezonden. Naast mediation in strafzaken zijn er de afgelopen jaren binnen de gehele strafrechtsketen vele herstelrechtelijke initiatieven van de grond gekomen.  Ook internationaal bezien gaan de ontwikkelingen in hoog tempo.


Deze cursus geeft inzicht in al deze ontwikkelingen en met name in de mogelijkheden die mediation strafzaken biedt voor zowel strafrechtadvocaten, maar ook voor advocaten die slachtoffers bijstaan. Mediation in strafzaken heeft voor beide partijen vele voordelen, zowel op juridisch maar vooral ook op emotioneel gebied. Jaarlijks vinden er nu meer dan 1.500 mediations in strafzaken plaats, waarvan meer dan 80% succesvol wordt afgerond.

 

Na deze cursus weet u hoe u kunt onderzoeken of een zaak geschikt is voor mediation, hoe u deze kunt aanmelden en hoe u uw cliënt kunt bijstaan in het mediationproces.

Er wordt ook uitgebreid ingegaan op de werkwijze in mediationzaken en de aanpak in specifieke zaken zoals huiselijk geweld, jeugd, zaken waren in psychische problematiek speelt, verkeerszaken etc.

 

Cursisten worden ook uitgenodigd om vooraf of ter plekke eigen zaken in te brengen, waarbij interactief kan worden besproken welke mogelijkheden mediation biedt.

Deze cursus is behalve voor strafrechtadvocaten ook geschikt is voor advocaten slachtofferrecht!

 

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 595,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

punten

Deze cursus biedt 6 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 6 juridische punten.