Ga direct naar uw vakgebied

5
 
type: dag
niveau: verdieping
datum: 31 oktober 2019
goed voor: 5 punten
ontvangst vanaf: 09.30 uur
starttijd: 10.00 uur
eindtijd: ca. 16.15 uur
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

spreker

mr. C.J. Frikkee

mr. C.J. Frikkee

Karin Frikkee is sinds maart 2015 raadsheer bij het Hof Den Haag en behandelt daar arbeidszaken in hoger beroep. Zij is daarvoor 10 jaar kantonrechter geweest en 10 jaar advocaat. Zij is actief op het gebied van het arbeidsrecht; zij maakt deel uit van de redactie van ArbeidsRecht en de deelredactie arbeidsrecht van het Tijdschrift voor Recht en Arbeid (TRA). Zij geeft geregeld cursussen en lezingen over het arbeidsrecht en de zieke werknemer in het bijzonder.

spreker

mr. C.S. Kehrer-Bot

mr. C.S. Kehrer-Bot

Christine Kehrer-Bot is sinds 1 januari 2012 als advocaat verbonden aan AKD. Binnen het arbeidsrecht is Christine gespecialiseerd in de ‘zieke werknemer’. Zij adviseert en begeleidt (internationale) werkgevers in complexe poortwachter en WIA dossiers, inclusief alle sociaal verzekeringsrechtelijke aspecten. Christine publiceert en treedt regelmatig op als docent . Zij is annotator voor de JAR en mede auteur van SDU Arbeidsrecht Artikelsgewijs. Christine verzorgt de Signalering Wetgeving op Arbeidsrechtelijk terrein voor de Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA) en de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (‘VAAN’). Zij is redactielid van het tijdschrift ArbeidsRecht.

De zieke werknemer

Praktisch belicht vanuit het oogpunt van de rechter en de advocaat

programma

31 oktober 2019


omschrijving

Een zieke en arbeidsongeschikte werknemer: voor veel werkgevers, werknemers en hun adviseurs een lastige materie, al was het alleen maar vanwege het snijvlak van arbeidsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Bovendien een rechtsgebied dat voortdurend onderhevig is aan veranderingen. 

In deze cursus wordt samen met u ingegaan op
de arbeidsrechtelijke aspecten van de zieke werknemer:

 1. ziekte en ontslag
 2. (onverwachte) herstelmelding na twee jaar ziekte, inclusief het ‘Lourdes’ effect
 3. loondoorbetaling en het al dan niet stopzetten daarvan (sancties)
 4. passende arbeid/bedongen arbeid 
 5. ziekte en disfunctioneren
 6. risico's beëindigingsovereenkomst
 7. de transitievergoeding na twee jaar ziekte

 

En ook de sociaal zekerheidsrechtelijke aspecten :

 1. deskundigenoordeel
 2. verlenging van de loondoorbetaling (loonsanctie)
 3. de rol van de bedrijfsarts en UWV
 4. WIA
 5. Bezava

 

U frist in deze grondige cursus niet alleen uw kennis op, maar u krijgt ook een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen. Bij dit ingewikkelde onderwerp gaat het niet alleen om kennis, maar vooral ook om de toepassing in de praktijk. Daarom is er veel aandacht voor de praktijk en kunt u vragen inbrengen.

 

Tevens brengen de docenten u op de hoogte van de ins en outs en de allerlaatste stand van zaken voor wat betreft de slapende dienstverbanden en de compensatieregeling , waarover op 18 september jl. een spraakmakende conclusie van de Advocaat-Generaal van de Hoge Raad is verschenen.


Deze cursus is zeer geschikt voor advocaten / juridisch adviseurs die werkgevers of werknemers bijstaan, nu beide kanten van de zaak worden belicht. De ervaring leert dat inzicht in de positie van ‘de andere kant’ tot betere resultaten leidt!

doelgroep

Advocaten
Juristen algemeen (academisch niveau)
Juristen op HR afdelingen (academisch niveau)

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 495,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

punten

Deze cursus biedt 5 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 5 juridische punten.