Ga direct naar uw vakgebied

 
type: cursus
niveau: vaardigheid
datum: 26 september 2024 en
27 september 2024 en
31 oktober 2024 en
1 november 2024 en
28 november 2024 en
29 november 2024
goed voor: 30 punten
ontvangst vanaf: 10.00 uur 26 september 2024
starttijd: 10.30 uur 26 september 2024
eindtijd: ca. 17.00 uur 29 november 2024
locatie

  

    Centrum Oirschot 
   De Moriaan 9
   5688 ER  Oirschot


routebeschrijving

spreker
mr. C.A.R.M. van Leuven

mr. C.A.R.M. van Leuven

Cees van Leuven is senior rechter in de rechtbank Zeeland-West Brabant, locatie Breda, team familie. Vanaf 1998 publiceert hij met regelmaat en niet zelden richtinggevend over ouderschap en scheiden. Daarnaast traint hij rechters, advocaten en psychologen in het voeren van gesprekken met ouders in en na scheiding. Zijn specialisme is conflicthantering.
spreker
A. Kruysen

A. Kruysen

André Kruysen is beeldend kunstenaar en docent op de KABK te Den Haag. Daarnaast is hij conservator van de Beeldengalerij in Den Haag en begeleidt daarbij kunstenaars in het verwezenlijken van hun werk in de openbare ruimte. Als docent begeleid hij studenten naar hun eindexamen en bereidt hij ze voor op hun latere beroepspraktijk.
spreker
P. Broese van Groenou

P. Broese van Groenou

Patty Broese van Groenou is acteur. Daarnaast is ze project initiator, projectleider en al meer dan 30 jaar werkzaam als dansdocent, choreograaf en maker bij o.a. Rabarber, The American School Of The Hague, Dance Guerilla Team, Indian Dance Festival, Cutluralis en Universiteit Leuven.

Unieke 6-daagse training verzorgd door cees van leuven

Conflictaanpak en interventie

Conflictkunde en uw eigen attitude daarbij

programma

26 september 2024


27 september 2024


31 oktober 2024


1 november 2024


28 november 2024


29 november 2024


omschrijving

Het is  van groot belang  voor  rechters en advocaten  gereedschap te ontwikkelen om de mechanismen en beweegredenen van conflicten helder in kaart te kunnen brengen. De vraag wie er gelijk heeft krijgt hierdoor een breder betekenis. Meerdere oplossingen komen in beeld. 

 

De basis van deze unieke training is het boek ‘ Rechter worden rechter zijn’ van mr. Cees van Leuven. Het boek steunt op 2 pijlers:

  1. Ontwikkeling van jouw attitude, werken aan “emotionele luciditeit”
  2. Aanpak van en interventies van de coach in het conflict

 

Je bent emotioneel lucide wanneer je de negatieve effecten van emoties kunt inperken en de positieve effecten kunt bevorderen. Elk oordeel is een emotioneel oordeel én: een emotie bevat een gedachte. Dat maakt het mogelijk invloed op gedrag uit te oefenen.

 

Emotionele luciditeit vereist dat coaches die zich met conflict begeleiding bezig houden in staat zijn (1) eigen emoties te herkennen en (2) deze vervolgens toe te schrijven aan het juiste object en (3) weten wat het effect van hun emoties is op de eigen oordeelsvorming.

 

De tweede pijler van het boek is (1) conflictaanpak en (2) conflictinterventie. De aanpak waarmee we aan de slag gaan is gebaseerd op ‘De Matrix’, een systemische benadering van partijen en de dynamiek waar zij in terecht zijn gekomen. De interventies komen voort uit systeemkennis over conflicten: wetmatigheden die zich bij conflicten voordoen en rollen die partijen daarbij gaan vervullen.

 

Door wat in deze training aan bod komt krijg je meer inzicht in jouw eigen aandeel in wat er zich rond en in jouw werk af speelt. En vanuit dat inzicht ontstaat ook de mogelijkheid jouw eigen invloed op wat er zich af speelt tussen partijen te vergroten. En dat geldt ook voor jouw contact met collega’s of rechters.  Tijdens de training komen al die processen aan de orde. Er is sprake van praktijkgericht werken en oefenen, af en toe ook met acteurs.

 

Leerdoel

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die vaardig wil worden in het omgaan met twee (of meer) partijen in conflict situaties.

 

Extra informatie over de trainers

Cees van Leuven brengt zijn opleiding en jarenlange ervaring in het werken met partijen die in ernstige conflicten verstrikt raakten in.

 

André Kruysen neemt ons via kunst, kunstenaars en een stukje kunstgeschiedenis aan de hand in de verkenning van onze scriptbelevenissen, de zon- en schaduwkanten van ons (professionele) bestaan.

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators

prijs

Het inschrijfgeld bedraagt € 2400,- per persoon (excl. btw).
In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

punten

Deze cursus biedt 30 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 30 vaardigheidspunten.

MfN punten op aanvraag mogelijk.