Ga direct naar uw vakgebied

2
 
type: webinar
niveau: verdieping
datum: 25 juni 2021
goed voor: 2 punten
ontvangst vanaf:
starttijd:
eindtijd: ca.
locatie

      

Uw eigen kamer op kantoor of thuis

Actualiteiten huwelijksvermogensrecht - Live Webinar

programma

omschrijving

Elke familierechtadvocaat  zal inmiddels bekend zijn met de arresten van de Hoge Raad van 2019 over de vergoedingsrechten bij gehuwden en samenwoners. Hoe moet nu om worden omgegaan met vermogensverschuivingen tijdens het huwelijk en samenwoning? Wat is het effect ervan in de lagere rechtspraak?

 

Dit is een van de onderwerpen die aan bod komen in deze ochtendcursus actualiteiten huwelijksvermogensrecht.

 

Hierin wordt aandacht besteed aan de actuele rechtspraak op het gebied van verdelen verrekenen en vergoeden na echtscheiding met behandeling van verschenen rechtspraak en literatuur in de afgelopen periode.

 

Uiteraard komt daarbij ook aan de orde de sinds 2018 als hoofdstelsel geldende beperkte gemeenschap van goederen en waarbij wordt stilgestaan bij onder meer de draagplicht van gemeenschapsschulden bij echtscheiding.

 

Na deze online cursus bent u weer helemaal bijgepraat.

Tijdens een Live Webinar kunt u per chat direct uw vragen stellen.  De docent zal tijdens het webinar ingaan op uw vragen.

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators
(Kandidaat-)notarissen
Notarissen

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 130,- per persoon (excl. btw).

 

U ontvangt op voorhand de bijbehorende documentatiemap in uw account. Deze kunt u voorafgaand aan het webinar downloaden en printen. 

punten

Deze cursus biedt 2 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 2 juridische punten.
KNB
Aan deze cursus zijn ook 2 KNB punten toegekend


Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt  voor de advocaten  een toets. Dit is een eis vanuit de NOvA. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 60% van de vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.