Ga direct naar uw vakgebied

4
 
type: cursus
niveau: verdieping
datum: 17 december 2020
goed voor: 4 punten
ontvangst vanaf:
starttijd:
eindtijd: ca.
locatie
 
 

Eenhoorn

Barchman Wuytierslaan 2

3818 LH Amersfoort


routebeschrijving

Ook online te volgen

De nieuwe Wet USB en de gevolgen voor het jeugdstrafrecht in de praktijk

Op locatie
of online te volgen

programma

omschrijving

Op 1 januari 2020 is de Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen (Wet USB) in werking getreden. Met deze wet wordt vooral beoogd opgelegde straffen en maatregelen altijd, helemaal, sneller en efficiënter uit te voeren. Een effectieve executie is in zijn algemeenheid belangrijk, maar voor jeugdigen geldt in het bijzonder dat voortvarendheid in het geven van een reactie op strafwaardig gedrag essentieel is.

 

Als gevolg van de Wet USB zijn wetsartikelen die gaan over de tenuitvoerlegging sancties niet meer verspreid zijn over Wetboek van Strafrecht en Wetboek van Strafvordering, maar bij elkaar zijn gebracht in een nieuw Boek 6 van Wetboek van Strafvordering. Naast deze wetstechnische wijziging zijn ook organisatorische en inhoudelijke aanpassingen doorgevoerd. 

 

Tijdens deze cursus wordt na een algemene uitleg van de nieuwe wet ingegaan op:
de systematiek en de gevolgen van de nieuwe wet voor jeugdstrafzaken en aan de hand van casuïstiek in het bijzonder voor de tenuitvoerlegging van:

  1. de taakstraf en
  2. voorwaardelijk opgelegde sancties


Ook wordt aandacht besteed aan de eerste ervaringen met de Wet USB, de reparatiewetgeving en de invloed van de Corona-crisis op de tenuitvoerleggingspraktijk.

 

Kortom, na deze cursus bent u helemaal op de hoogte van de Wet USB en de belangrijkste gevolgen voor de rechtspraktijk van het jeugdstrafrecht.

 

Maximaal 15 deelnemers


U kunt ook online deelnemen
Dan kunt u uw vragen via de chat stellen. Deze zullen direct voor u gesteld worden aan de docent, zodat deze ook tijdens de cursus beantwoord worden.
Mochten er echter te veel vragen zijn, dan zullen wij uw vragen achteraf aan de spreker voorleggen en u daarna beantwoorden.

 

Klikt u hier om te checken of uw techniek voldoet voor online deelname.

doelgroep

Advocaten
Leden OM

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 340,- per persoon (excl. btw).

In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

U kunt ook online aan de cursus deelnemen. Dan bedraagt het inschrijfbedrag € 320,- per persoon (excl. btw).

Wij bieden u hierbij aan dat u tot 14 dagen voor aanvang van de cursus ook nog mag wisselen tussen een cursus op locatie of online deelname. Uiteraard mits er op de locatie plaats is.

punten

Deze cursus biedt 4 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 4 juridische punten.
Online deelname: Via de software die gebruikt wordt, registeren wij de deelnemers gedurende de gehele online cursus. Deze registratie vervangt de gebruikelijke handtekeningenlijsten. Aan het eind van de online cursus volgt een eindtoets. Dit is een eis vanuit de NOvA. Deze bestaat uit 10 vragen. Om voor het Bewijs van deelname in aanmerking te komen dient u minimaal 6 vragen juist te beantwoorden en gedurende de gehele online cursus geregistreerd te staan.