12
 
type: cursus
niveau: basis
datum: 5 februari 2019 en
12 februari 2019
goed voor: 12 punten
ontvangst vanaf: 9.30 uur 5 februari 2019
starttijd: 10.00 uur 5 februari 2019
eindtijd: ca. 17.15 uur 12 februari 2019
locatie

Planetarium

Kromwijkdreef 11  
1108 JA Amsterdam   


routebeschrijving

spreker

mr. dr. E.W.J. Ebben

Eric Ebben doceerde rechten aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, Erasmus Universiteit Rotterdam en de laatste 20 jaar aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waar hij ook aan gepromoveerd is. Hij heeft een eigen juridisch adviesbureau. Hij is mediator en fiscaal/juridisch adviseur bij PrettigScheiden in Castricum.
mr. dr. E.W.J. Ebben
spreker

mr. M.J.P. Schipper

Mathieu Schipper is advocaat. Na zijn afstuderen in zowel het Nederlands- als notarieel recht (VU 1998) heeft hij op een middelgroot advocatenkantoor gewerkt als juridisch medewerker en vanaf 1999 als advocaat. Sinds 2007 is hij partner bij Schipper en Lof advocaten. Hij adviseert en procedeert hoofdzakelijk in erfrechtelijke kwesties. Daarnaast treedt Mathieu Schipper regelmatig op als docent erfrecht. Zijn achtergrond als advocaat stelt hem in staat de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk. Ook publiceert hij over het erfrecht. Onder meer verscheen in 2008, mede van zijn hand, het boek “Erfrecht voor de advocatuur”. De tweede druk daarvan, genaamd “ Erfrecht voor de praktijk” is in het voorjaar van 2013 uitgekomen.
mr. M.J.P. Schipper

2 daagse Basiscursus Erfrecht voor advocaten

8,3
beoordeling

programma

5 februari 2019


12 februari 2019


Deelnemers over deze cursus
'"In 2 dagen de basis in goede (maar snelle) bewoordingen en ezelsbruggetjes gepresenteerd, zodat je de cliënt in heldere taal de basis kan uitleggen. Ook de processuele valkuilen komen goed aan bod."'
- Advocaat - deelnemer
'Een zeer nuttige cursus'
- advocaat
'Er gaat een wereld voor je open'
- advocaat
'De heer Ebben brengt saaie stof tot leven!'
'"Cursus is als een rollercoaster door het erfrecht."'
- Advocaat

omschrijving

Veel erfgenamen grijpen de verdeling van de erfenis aan als het moment van de ‘eindafrekening’. Tijd voor schuld en boete, wrok en frustratie!

Ook de toenemende procesbereidheid binnen dit rechtsgebied zorgt ervoor dat u als advocaat moet weten wat er speelt en wat er van u verwacht kan worden. Deze tweedaagse basiscursus behandelt alle erfrechtelijke onderwerpen die rechtstreeks van belang zijn voor uw (advies)praktijk, o. a. 

- legitieme portie

- wilsrechten

- procesrechtelijke aspecten

- wettelijke verdeling

- vereffening en verdeling

- testamentair erfrecht


Leerdoel

Na het volgen van deze cursus beheerst u alle kernthema’s van het erfrecht en bent u in staat uw cliënten op een juiste manier te adviseren.

 

Meerdere sprekers/docenten

centrum permanente educatie kiest hier uitdrukkelijk voor een cursus met meerdere sprekers/docenten. Beiden hebben een eigen specifieke achtergrond, expertise en ervaring met het onderwerp. Daardoor zijn zij in staat u optimaal van nieuwe kennis en verschillende inzichten te voorzien. 

doelgroep

Advocaten
Advocaten-mediators

prijs

Het inschrijfbedrag bedraagt € 895,- per persoon (excl. btw).
In deze prijs is inbegrepen de koffie, thee en catering zoals in het programma vermeld.

punten

Deze cursus biedt 12 onderwijs-uren en is daarmee goed voor 12 juridische punten.


 
ook te volgen in
Amersfoort
03-10-2019